Leiderschapsontwikkeling

Wat we doen

Leiderschapsontwikkeling

Zelfs de meest doorgewinterde leidinggevende is geen superheld die alles kan. Toch wordt vaak verwacht dat leiders uitblinken in alle aspecten van het leiderschap. Persoonlijk ben ik nog nooit zo iemand tegengekomen, en sterker nog: dat is ook helemaal niet nodig. Een goede leider hoeft en wil niet alles kunnen, maar investeert juist in mensen die hem of haar daarin aanvullen. Alleen dan moet je wel weten hoe je uit alles en iedereen het beste haalt.

Talent in Teams helpt tijdens individuele coachingstrajecten om je leiderschapsskills verder te ontwikkelen. Daarin komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is je natuurlijke leiderschapsstijl en hoe zet je die in?
  • Hoe kun je de individuele kwaliteiten van je teamleden optimaal tot hun recht laten komen?
  • Hoe formuleer je heldere doelen en kun je resultaatgericht sturen?
  • Hoe zorg je ervoor dat er een cultuur ontstaat waarin medewerkers intrinsiek gemotiveerd opereren en je ze stimuleert tot verdere zelfontwikkeling?
  • En hoe kun je met verschillende individuen toch een collectieve groep vormen?

Twee leiderschapsmodellen
Om een antwoord te krijgen op bovenstaande vragen, maakt Talent in Teams gebruik van een tweetal leiderschapsmodellen. Enerzijds het 7 schillenmodel van Authentiek Leiderschap van Bas Blekkingh, dat ingaat op het creëren van zelfinzicht om het voorbeeldgedrag te geven binnen je organisatie. Anderzijds The Primary Colours® Model of Leadership van David Pendleton, dat de persoonlijkheid van een leider afzet tegen de taken die over het algemeen van leiders verwacht worden.

Welk model het meest geschikt is en het beste invulling geeft aan de coaching, is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke ontwikkelbehoefte van de organisatie en de leidinggevende. Op basis van een vrijblijvend intakegesprek kijken we waar behoeften liggen en wat doelen zijn.

Zet leiderschapsskills succesvoller in
>> Vraag een intakegesprek aan